‘Christenen in het Midden Oosten’

Lezing door Kerk in Nood

gepubliceerd: vrijdag, 12 februari 2016

Op donder­dag 3 maart zal door Kerk in Nood om 20.00 uur in ‘De Over­kant’ te Schoon­hoven een lezing wor­den ver­zorgd over ‘Chris­te­nen in het Midden Oosten’.

Als bakermat van drie religies is het Midden-Oosten gezegend én vervloekt. Het gebied is al eeuwen­lang het toneel van strijd. Miljoenen chris­te­nen uit Irak en Syrië vluchten voor de bar­baarse daden van Islami­tische Staat. In Libanon hou­den chris­te­nen echter al een mil­len­nium stand. Maak kennis met de nieuwste ont­wik­ke­lingen en per­soon­lijke verhalen van chris­te­nen in het Midden-Oosten.