Wereldgebedsdag

Eerste vrijdag in maart - 4 maart 2022

gepubliceerd: dinsdag, 1 maart 2022
Wereldgebedsdag

Ieder jaar gaat op de eerste vrij­dag in maart het gebed opnieuw de wereld rond. Honderd­dui­zen­den mensen voelen zich, in de 173 lan­den die meedoen aan de vie­ring van Wereld­ge­beds­dag, door gebed verenigd en bemoe­digd.

Op deze bij­zon­dere dag is de hele chris­te­lijke wereld solidair en maakt de vie­ring van de orde van dienst heel dui­de­lijk dat gebed en actie onafschei­de­lijk zou­den moeten zijn. En krijgt het chris­te­lijk geloof een inter­na­tio­nale, oecu­me­nische dimensie.

Online vie­ring

Meer in­for­ma­tie