Film over Pater Damiaan

Schoonhoven - 25 februari - 20.00 uur

gepubliceerd: zaterdag, 22 februari 2020

Voor­af­gaand aan de 40-dagen­tijd, op dins­dag 25 februari, is er een film­avond, die we afsluiten met een hapje en een drankje (het is “vasten­avond”). De film is over pater Damiaan, een jonge Belgische pries­ter die het leven en het geloof van de lepralijders op het schiereiland Molokai ver­an­der­de. Slacht­of­fers van lepra wer­den verbannen naar dit schiereiland, waar de sterksten onder hen het leven van de anderen tot een hel maakten. Pater Damiaan slaagt er in deze tirannie te over­win­nen en geeft de door mensen verlaten zieken hun waar­dig­heid terug. Mede daardoor wordt hij één van hen. Hij is vrij om zijn leven te geven en getuigt van Gods liefde.

De avond is in “De Over­kant”. Koffie en thee vanaf 19.45. Om 20.00 uur start de film.