link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Feest Maria ter Weghe

Verslag door Mgr. Hendriks - fotoserie van Joke Laan

gepubliceerd: zondag, 20 oktober 2019

Het feest van Maria ter Weghe was een feest van weerzien van oude bekenden. Mgr. Jan Hendriks, voormalig pastoor van Haastrecht, was de hoofd­cele­brant op het jaarlijkse feest van Onze Lieve Vrouw van Haastrecht op 18 oktober. Joke Laan maakte een mooie fotoserie.

Om zijn blog Arsacal.nl plaatste de bisschop een verslag:

Maria ging ‘ter weghe’

In Haastrecht wordt op 18 oktober altijd het feest van Maria van Haastrecht (Maria ter Weghe) gevierd. Dit jaar was ik uitgenodigd om daar - mijn oude parochie - de feestelijke Eucha­ris­tie te vieren. Het werd een weerzien met vele oude bekenden...

Oude bekenden, ook in letterlijke zin want we zijn allemaal bijna 25 jaar ouder geworden sinds ik de parochie in 1997 verliet! Na afloop van de feestelijke viering in de kerk was er een bijeenkomst in het Verenigings­ge­bouw waar ik alle nog levende kerk­bestuursleden uit mijn tijd als pastoor aantrof. We hebben nog even een foto gemaakt.

Bij aankomst viel me al meteen een mooie verandering op: enkele weken geleden is een kleine kapel geopend op het voor­plein van de kerk tegen de pastorie, met een prachtig groot beeld van Maria ter Weghe. De kapel is open en veel mensen maken daar gebruik van om even een kaarsje op te steken en wat te bidden (zie foto's).

De feestelijke en pontificale Eucha­ris­tie­viering - pastoor Joost van der Mee en pastoor Thijs van Zaal con­ce­le­breerden - in de zeer goed gevulde kerk eindigde met een processie waarin een flinke groep meisjes als bruidje meeliepen; aan het einde van die processie zongen deze meisjes een Wees gegroet voor het altaar van Maria van Haastrecht waar we ook het gebed van Maria ter Weghe hebben gebeden.

Het was weer een mooie en feestelijke avond!

Homilie

De homilie die de bisschop uitsprak, is na te lezen op zijn blog:
 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl