Vieringen Palmzondag, Goede Week en Pasen

Tijden van de vieringen van het PaastriduĆ¼m

gepubliceerd: maandag, 1 april 2019

Op 14 april start de Goede week met de viering van Palmpasen. De palmtakken worden gewijd en we horen het verhaal van de intocht van Jezus in Jeruzalem, waarbij werd geroepen ‘Hosanna, de zoon van David, gezegend hij die komt in de Naam van de Heer’. Ook wij wuiven met palmtakken en zingen deze woorden. Daarna lezen we lijdensverhaal en wordt geroepen: 'Kruisigt Hem'! Jezus'koning­schap lijkt van korte duur.
De viering van de Goede week vraagt om betrokkenheid bij alle vieringen en een goede beleving ervan, zodat Pasen een echte vernieuwing van je geloof mag zijn.

Palm­wijding

Om 9.00 uur beginnen we in Schoon­hoven met de Palm­wijding in ‘De Overkant’ met grote, echte palmtakken. Daarna lopen we in processie naar de kerk. Speciaal gezinnen en kinderen zijn van harte uitgenodigd om mee te lopen in de processie! Let op - dit is een half uur eerder dan normaal.

13 april

Voor­avond Palmpasen

17.30 uur Schoon­hoven Eucha­ris­tie­viering
19.00 uur Haastrecht Eucha­ris­tie­viering