Théresia van Lisieux

Schoonhoven - 7 februari

gepubliceerd: donderdag, 24 januari 2019

Donderdag­avond 7 februari wordt in “De Overkant” een film getoond over Théresia van Lisieux, een Franse heilige en kerklerares van de Rooms-Katholieke Kerk. Ze wordt ter onderscheid van de heilige Theresia van Ávila ook wel "de kleine Theresia" genoemd.

Thérèse Martin is één van de meest populaire heiligen van deze tijd. Als jong meisje uit een Franse burgerlijke familie reisde ze naar Rome om aan de paus toelating te vragen om al op 15-jarige leeftijd in te treden in de Orde van de Karmel. Tijdens het kloosterleven kwam zij tot de ontdekking dat heiligheid bereikt kan worden door kleine daden van naasten­liefde en medelijden. Deze eenvoudige maar diepe geestelijke waarheid noemde ze haar ‘kleine weg’. Deze film voert op een ontroerende wijze binnen in het leven van een opmerkelijke jonge vrouw, die verliefd werd op God Haar levensgeschiedenis, met tegenslagen en over­win­ningen, is die van een gewoon meisje met een buitengewone geest­kracht.

De film start om 20.00 uur
Plaats: ‘De Overkant’ (Wal 34).

De koffie en thee staan klaar vanaf 19.45 uur.