link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Week van Gebed voor de eenheid

Zondag 20 t/m zondag 27 januari 2019

gepubliceerd: maandag, 7 januari 2019

Het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen is dit jaar "Recht voor ogen". Dit thema haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ in het Bijbelboek Deuteronomium 16 vers 10-20. Een hoofdstuk waarin Gods voor­schriften over festiviteiten als vanzelf overgaan in de opdracht om rechters aan te stellen en niets anders te zoeken dan het recht.

Haastrecht

In Haastrecht is er, in het kader van deze gebedsweek, op dinsdag 22 januari op initiatief van het Hapis (Haastrechts platvorm voor inter­ker­ke­lijke samen­wer­king) een lezing van Amnesty. Deze lezing start om 20.00 uur en is in de Gereformeerde kerk.

Maandelijks worden er in de diverse kerken in Haastrecht e.o. brieven van Amnesty uitgedeeld. Een aantal ondertekent deze brieven heel trouw een groot aantal weet niet precies wat Amnesty doet en of zinvol is om iedere maand brieven te schrijven. Wist u dat er dagelijks politieke gevangenen vrijkomen door het werk van Amnesty en dat het brieven schrijven er echt toe doet? Amnesty geeft steun ook aan de familieleden en juridische bijstand aan de slachtoffers, dit doen zij via rapporten, persberichten, lobby, acties en campagnes. Zo worden regeringen en bedrijven onder druk gezet om de schendingen te stoppen, slachtoffers vrij te laten of hun beleid te veranderen. Daarnaast steunt Amnesty lokale organisaties en activisten die opkomen voor de mensenrechten in hun land.

Amnesty boekt successen. Mensen worden vrijgelaten, martelingen worden gestopt, beleid wordt veranderd. Al duurt het decennia om wetgeving aangepast te krijgen, of jaren om een gevangene vrij te krijgen, Amnesty geeft niet op.

Het belooft een zeer boeiende interessante avond te worden waarop er naast informatie ook gelegenheid wordt gegeven om vragen te stellen. 

St. Barnabasparochie • Grote Haven 8 • 2851 BM  Haastrecht  /  H. Bartholomeusparochie • Wal 61 • 2871 BC  Schoonhoven
(0182) 38 24 55 • info@barnabasparochie.nlinfo@bartholomeusparochie.nl